Minetest Wiki magyar fordítás

From Minetest Wiki
Jump to: navigation, search

Jelenleg a Wiki magyar nyelvű fordítása folyamatban van. Ha szeretnél segíteni, vagy ötleted, javaslatod van, vagy esetleg valami hibát találsz, írd meg erre a címre: kmarton815@gmail.com

Ezzel egyidőben a játék fordítását is csinálom. Jelenleg "hivatalosan" csak a játék menüje fordítható egy weboldalon elég egyszerűen (ez a jelenlegi verzióhoz nagyjából kész is van), a játékbeli dolgok fordítása még nem elérhető (legalábbis egyszerű formában). Ha ebben valami hibát találsz, vagy javaslatod van arra, hogy hogyan lehetne javítani a fordítást, szintén nyugodtan írhatsz.

A játékbeli blokkok, tárgyak és egyéb fogalmak lefordítása magyarra nem mindig egyszerű, mert a szó szerinti fordítás nem mindig hangzik jól. Ha valamire jobb ötlet van, szívesen fogadom. Egy példa: a játékban szereplő fiktív kristály, a "mese" (amit kb. hasonlóan szoktak használni a mod készítők, mint a Minecraft-ban a redstone-t) magyarra történő fordítása lehetetlen, mivel nem létező dolog. Viszont magyar nyelven kicsit furán hangzik a szó, így találni kellene rá egy jobb magyar nevet.

A játék magyarításáról bővebben ITT olvashatsz.